Thai masszőr
Thai masszőr
Thai masszőr
7

Év tapasztalat

Sziasztok. Nani vagyok!

Thai masszőr Nani

Thaiföldről származom, ott végeztem el egy 5 éves thai masszázs tanfolyamot, részt vettem a thai hagyományos orvoslás tanfolyamán is, ennek tudását szeretném felhasználni a munkám során, 5 éve dolgozom Magyarországon mint Thai masszőr. 

Célom, hogy a kedves vendégeim a kikapcsolódás mellett fizikai problémáikra is gyógyírt találjanak, s mindezt egyedi környezetben és kellemes hangulatban tehessék meg.

A thai masszázsról részletesebben olvashattok lentebb. 

Miben különbözik más masszázsoktól, és mire számítsunk, ha mellette döntünk?

Mi is valójában a thai masszázs?

A hagyományos thai masszázs egy alternatív gyógyászati kezelés a fájdalom enyhítésére, azonban egészségmegőrző szerepe is lehet. Leginkább ahhoz hasonlítható, mintha a masszőr a kliens testét különféle jóga pózokba rendezné. E szempontból jelentősen eltér más masszázstípusoktól, amelyek esetén inkább a kliens passzivitása jellemző.

A thai masszázs legtöbbször 60 percen át tart, a padlóra helyezett matracon fekve történik, a kliens pedig teljes ruházatban vesz részt az alkalmon. A tradicionális thai masszázs során nem használnak olajat vagy krémet.

A terapeuta a kezét, karját, könyökét, lábát, térdét és lábfejét használhatja arra, hogy a kliens testét különböző pozíciókba helyezze,

fájdalmat nem okozva. Fájdalom esetén a kliensnek figyelmeztetnie kell masszőrt.

Különleges előkészületeket nem igényel, ám jó felkészülni, számítani az aktív mozgásra, az izmok nyújtására. A laza ruházat különösen fontos a thai masszázs esetében, hiszen a szoros ruházat akadályozhatja a masszázs menetét.

Jótékony hatásai

Thai masszázs

  • Stresszcsökkentés

a thai masszázs hatékonyabb a stressz csökkentésében, mint az egyszerű pihenés. A kutatók azt találták, hogy a thai masszázs jelentősen csökkenti a nyálban lévő bizonyos stresszmarker, az úgynevezett sAA szintjét.

  • Energizálás

enyhíti a fáradtság, az alacsony energiaszint tüneteit a stressz csökkentése, az izomfájdalom enyhítése útján

a thai masszázs inkább energizáló, fiatalító és mentálisan serkentő hatással bír.

  • Fejfájás enyhítése

 a thai masszázs egy típusa (court-type thai masszázs) hatékony kezelés a krónikus tenziós fejfájással küzdő kliensek számára. A thai masszázs ezen típusában a szakember mindig csak a hüvelykujját, az ujját vagy a tenyerét használja, hogy óvatosan nyomást gyakoroljon 30-45 másodpercig, meghatározott pontokon keresztül (MaSP pontok).

  • Keringés serkentése

A thai masszázs jógapózszerű nyújtásain keresztül elősegíti a vér- és nyirokkeringést. Így a szövetek könnyeben jutnak oxigénhez, ami pedig elősegíti a sejtek növekedését és a szív egészségét. Egy, a thaiföldi lábmasszázs előnyeit vizsgáló tanulmány a cukorbetegség egyik szövődményében, a perifériás neuropathiában szenvedő pácienseket vizsgálta. A kutatók megállapították, hogy a thai masszázs ezen típusa a keringés elősegítésén keresztül javította a betegek egyensúlyát is.

  • Hajlékonyság növelése

Mivel a thai masszázs jógaszerű nyújtásokat tartalmaz, ezek fokozatosan növelik a rugalmasságot, a hajlékonyságot. Azonban a hajlékonyságon kívül további jótékony hatása az ízületek közötti súrlódás csökkentése, az ízületi folyadék intenzívebb keringésének köszönhetően.

  • Krónikus fájdalom és szorongás enyhítése

A thai masszázs krónikus fájdalomra gyakorolt hatását már számos tanulmány vizsgálta. Egy közülük a fájdalom intenzitására és a betegekre gyakorolt egyéb, fizikai és pszichológiai hatásainak szisztematikus áttekintése. Eredményeik javulást találtak fizikai (érzékelt izomfeszültség, hajlékonyság) és pszichológiai szempontból (szorongás) is. A thai masszázs fájdalomcsillapító hatásai akár 15 hétig is fennmaradhatnak.

A thai masszázsnak számos jótékony hatása van, többek között a stresszcsökkentés, az energiaszint növelése, a hajlékonyság fokozása, valamint a keringés serkentése.

Ezt olvasd el kérlek

Ha thai masszázst szeretnénk…

Részleteiről, jótékony hatásairól olvasva, szexualitással kapcsolatos hiedelmeinket eloszlatva többünkben megfogalmazódott, hogy kipróbálnánk ezt az ősi, gyógyító hatással bíró masszázstechnikát. Mint általában, itt is

nagyon fontos, hogy megfelelően képzett, gyakorlott szakemberhez, masszázsterapeutához forduljunk.

Ugyan a thai masszázs nincs nemhez, életkorhoz vagy egészségi állapothoz kötve, bizonyos helyzetekben (magas vérnyomás, kardiovaszkuláris betegségek, csontritkulás, neurológiai betegségek) jobb előzetes információt szerezni arról, megfelelő lenne-e számunkra.

Ugyan egy képzett masszázsterapeuta a kliens kéréséhez igazítja a masszázs intenzitását, sérülések teljes mértékű gyógyulása előtt, várandósság során, valamint rákos megbetegedések esetén nem ajánlott. Ha túl korán vállalkozunk thai masszázsra sérülés után, az könnyen állapotunk rosszabbodásával járhat.

Ha figyelmesen utánanéztünk, milyen kockázatokkal járhat számunkra, és úgy döntünk, szívesen kipróbálnánk, ne feledjük, hogy ugyan egy thai masszázs után az ember nagyon nyugodtnak érezheti magát, azonban ez a masszázs izmainkat különösen megmunkálja, megfeszíti és nyújtja. Thai masszázs után ajánlott a pihenés és a fokozott folyadékpótlás.

Masszőrünk

Masszőrünk Rak Nani

Szakképzett és tapasztalt kolléga! 5 éves thai masszázs tanfolyamot végeztem el, részt vettem a thai hagyományos orvoslás tanfolyamán is, ennek tudását szeretném felhasználni a munkám során, 5 éve dolgozom Magyarországon mint Thai masszőr. 

Rak Nani

Thai Masszőr